commissaris voor de Notering


commissaris voor de Notering 1.0

(business, economie en financiën; (vooral) in Nederland)

commissaris aangesteld bij de Amsterdamse Effectenbeurs die toezicht houdt op de beurshandel

Algemene voorbeelden


De Commissaris voor de Notering is een functionaris van de Vereniging voor de Effectenhandel die is belast met het opmaken en vaststellen van de Officiële Prijscourant. Hij houdt toezicht op de handel op de beurs en beslist over het al dan niet opnemen van koersen in de notering. De Commissaris voor de Notering heeft ondermeer de bevoegdheid een bepaalde notering op te schorten dan wel een verbod tot handel uit te vaardigen in het geval dat speciale omstandigheden daartoe aanleiding geven.

http://kennisbank-beleggen-nieuws.blogspot.nl/2015/05/beurs-commissaris-voor-de-notering.html,

De Commissaris voor de Notering werkt bij de Amsterdamse effectenbeurs. Hij zorgt ervoor dat de beurshandel volgens de regels verloopt.

https://www.ensie.nl/aegon/commissaris-voor-de-notering,

Nadat hij door toenmalig beursvoorzitter Boy Korthals Altes ten onrechte was beschuldigd van manipulatie met aandelen Koninklijke Olie, riep hij dat er een controleur met verstand van zaken moest worden aangesteld. Hij solliciteerde meteen zelf op de functie en werd in 1980 de allereerste commissaris voor de notering. Namens de sjieke Vereniging voor de Effectenhandel die toen bij gebrek aan wetten de hele regelgeving zelf uitvoerde, moest hij een zo eerlijk en transparant mogelijke handel garanderen.

http://www.volkskrant.nl/economie/de-pitbull-van-beursplein-5~a983488/,

Als gevolg van het opmerkelijke koersverloop op vrijdag schortte de Commissaris voor de Notering tijdelijk de handel in Ehco KLM op.

NRC,

Eind november stelde de Commissaris voor de Notering een onderzoek in naar de opvallend hoge omzetten en koersstijgingen van aandelen Weweler, fabrikant in veersystemen voor zwaar transportmaterieel.

NRC,

Bij dergelijke verdachte aandelentransacties legt de commissaris voor de notering alias stock watch in de persoon van Arnold Vastenhouw de handel in die aandelen stil.

NRC,